VšĮ Kūno laboratorija įgyvendino Lietuvos Respublikos Švietimo mainų paramos fondо administruojamo Sporto rėmimo fondo lėšomis dalinai finansuojamą sporto projektą „Fizinio aktyvumo prieinamumo didinimas Visagino savivaldybės gyventojams“.

Dar 2020 metais prasidėjusio projekto pagrindinės veiklos buvo numatytos miesto baseinuose, bet vos joms įsibėgėjus – buvo atšauktos dėl paskelbto karantino. Ilgą laiką sporto klubų veiklos buvo uždraustos arba stipriai apribotos. Miesto gyventojų aktyvumas ženkliai sumažėjo. Tačiau nepaisant visų apribojimų „BODYMAKER“ komanda kartu su Sporto Rėmimo Fondu rado išeitį – naujų sporto šakų ONLINE treniruotės. Sudominti miesto gyventojus sportuoti namuose sudėtinga užduotis. Todėl sunkus metas visam pasauliui atvėrė miesto duris tokiems užsiėmimams kaip KANGOO JUMPS, TRX, FLY YOGA, TABATA bei daugeliui kitų. Sporto šakos buvo parinktos taip, kad inventorius būtų mobilus, o pradėti treniruotis lengva būnant bet kokio pasiruošimo lygio. Apribojimų metu visas inventorius buvo suteiktas projekto dalyviams treniruotis nuotoliniu būdu kartu su treneriu. Pasibaigus karantinui dalyviai pradėjo lankyti šias šakas gyvai, taip buvo pasiekti dar stipresni rezultatai. Žiūrėkite trumpą vaizdo įrašą, kad pamatyti kaip tai vyko.

Pagrindinis projekto tikslas buvo Visagino savivaldybėje gyvenančių vaikų ir suaugusiųjų reguliaraus fizinio aktyvumo skatinimas bei prieinamumo didinimas. Šis tikslas buvo sėkmingai pasiektas nepaisant visų sunkumų. Projekto metu net 40 vaikų ir virš 190 suaugusiųjų nuosekliai ir nemokamai treniravosi kartu su mumis.

Trenerė Jana vedė skirtingas Kangoo Jumps užsiėmimų programas vaikams ir suaugusiems. Kangoo Jumps – tai linksmas, šiuolaikinis ir efektyvus sportas. Stovint ant Kangoo Jumps batų mes laikome balansą, todėl mūsų kūnas visada yra įtemptas, dėl to dirba visos raumenų grupės. Treniruotės labai sustiprina kojų, sėdmenų ir juosmens raumenis. Net 80% sumažina susidūrimo smūgį su grindimis, todėl žmonės, kurie turi problemų su kelių sąnariais, stuburu gali puikiausiai lankyti treniruotes, o besitreniruojančių vaikų sveikata nėra gadinama nuo jaunojo amžiaus.

Trenerė Irina vedė aukšto intensyvumo pratimus tokius kaip TABATA, GYMSTICK ir TRX funkcinių treniruoklių užsiemimus. Šių treniruočių metu tvirtinami visi kūno raumenys: išoriniai, vidiniai ir gilieji. Jos puikiai tinka kaip pradedantiesiems taip ir pažengusiems dalyviams kadangi pratimų sunkumą galima lengvai pritaikyti prie kiekvieno lygio. Taip pasiekiamas maksimalus efektyvumas ir rezultatai.

Jogos instruktorė Zoja apsiėmė vesti net 4 skirtingo tipo jogos užsiėmimus. Šios treniruotės buvo efektyvios ne tik siekiant išmankštinti kiekvieną kūno raumenį, pagerinti judesių koordinaciją bei plastiką per tempimo pratimus, bet ir kaip neįkainojama streso valdymo technika. Instruktorė kombinavo fizinius pratimus su atpalaiduojančio kvėpavimo pratimais. Tai buvo ypatingai svarbu kovojant su karantino pasekmėmis. Taip pat daug dėmesio sulaukė FLY YOGA treniruotės. Tai naujo tipo joga, kai tradicinė joga persipina su akrobatikos elementais, praplečiant kūno galimybes ir visa tai atliekama naudojant medžiaginę tamprią juostą. Daug dėmesio buvo skirta ir senjorų užsiemimams, kur specialiai pritaikyta programa padėjo stiprinti sąnarius, kas labai svarbu vyresnio amžiaus žmonėms.

Visų užsiėmimų metu stebėjome dalyvių rezultatus, o atlikus apklausa sužinojome, kad vertinant sveikatos būklės ir kitus pakeitimus 69,3 proc. pažymėjo, kad labai pagerėjo jų bendra savijauta, 51 proc. pažymėjo, kad labai pagerėjo bendras emocinis fonas, 83,6 proc. pažymėjo, kad labai pagerėjo motyvacija būti fiziškai aktyviems, 43,5 proc., kad labai pagerėjo miego kokybė.

Projekto vykdytojas sulaukė labai daug teigiamų atsiliepimų. Dauguma tikisi veiklų pratesimo. Todėl galime drąsiai teigti, jog projektas pasisekė, o minėti užsiėmimai turi tęsti gyvenimą Visagine! 

Taip pat primename, kad šiuo metu mūsų komanda organizuoja ir kitus projektus bendrai finansuojamus Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis.
Siūlome prisijungi prie daugelio treniruočių SUP irklentėmis Visagino ežere (stoti į eilę galite užpildę anketą http://sup.bodymaker.lt) bei varžytis SUP Polo irklenčių lauke (individuali ar komandos registracija polo.bodymaker.lt).

Greitu metu skelbsime dar daugiau nemokamų veiklų miesto gyventojams. Labai dėkojame dalyviams už palaikymą! 

 

Projektas finansuojamas Lietuvos Respublikos Švietimo mainų paramos fondо administruojamo Sporto rėmimo fondo lėšomis